top of page
Z historie
Vyhledat


Lyofilizovaná zmrzlina
Léto je pomalu za námi, ale nebyl by to náš malý AMARU, aby nám kousek z něj nedokázal zachovat, třeba i na mrazivé zimní večery. V lyofiliz

Karel Schmiedberger
19. 9. 2018Minut čtení: 3


Lyofilizovaná rajčata
Přiznám se, že rajčata jsem nikdy neplánoval lyofilizovat. Žil jsem v domnění, že výsledek bude podobný jako třeba u okurek nebo chřestu, kd

Karel Schmiedberger
15. 9. 2018Minut čtení: 2


Lyofilizovaná hotová jídla
Hotovky v dnešní době nabírají druhý dech. Od momentu, co se do jejich výroby pustilo pár českých firem, které se vyhýbají chemii a připravu

Karel Schmiedberger
4. 9. 2018Minut čtení: 2


Jak se vyrábí lyofilizátor AMARU
Možná jsem na webových stránkách na něco zapomněl nebo to špatně popsal, ale už několikrát jsem se setkal s udiveným dotazem zájemce nebo i

Karel Schmiedberger
30. 8. 2018Minut čtení: 4


Lyofilizované okurky
Okurková sezóna je v plném proudu a proč toho nevyužít při testování našeho lyofilizátoru? Tentokrát nám spíše, než o výsledný produkt, šlo

Karel Schmiedberger
24. 7. 2018Minut čtení: 2


Lyofilizované hovězí mleté maso
Mleté maso má v pokojové teplotě životnost možná několik hodin. Lyofilizace je pak asi jediná možná metoda, jak trvanlivost prodloužit na mě

Karel Schmiedberger
19. 6. 2018Minut čtení: 2


Jak potraviny v lyofilizátoru mrznou
Správné zmrazení potravin před samotnou lyofilizací je prvním krokem k úspěchu. Bude-li teplota příliš vysoká, dojde namísto k sušení k varu

Karel Schmiedberger
10. 5. 2018Minut čtení: 2


Přetlak jednotek - Torr, Bar a Pascal
Kdo náš blog čte pravidelně, případně se nebál mi zavolat a vychrlit na mne všechno, co jej ohledně lyofilizace zajímá, možná se setkal s na

Karel Schmiedberger
29. 4. 2018Minut čtení: 2


Lyofilizovaná voda
V AMARU jsme již sušili všemožné druhy ovoce, zeleniny, masa a samozřejmě i celá, hotová jídla. Z kategorie kapalin jsme zatím zkoušeli pouz

Karel Schmiedberger
31. 3. 2018Minut čtení: 2


Prášková kuchyně 2.0
Koncem minulého století se i v našich končinách začala rozmáhat tzv. "prášková kuchyně". Lidé najednou měli mnohem více možností,

Karel Schmiedberger
20. 2. 2018Minut čtení: 1
To nejdůležitější
Otázky a nejasnosti?
+420 602 200 231
lyotrade@lyotrade.cz
zkuste naše ČKD
nebo nás nechte vám zpracovat cenovou nabídku.
bottom of page


















