top of page
  • Karel Schmiedberger

Nové AMARU, stará cena do konce roku 2020



Je to tak. Špatnou zprávou tohoto příspěvku je, že zvyšujeme cenu lyofilizátoru AMARU. Dobrou zprávou pak je, že navýšení ceny nastane od Nového roku a tedy do 31.12.2020 lze objednat nový AMARU za starou cenu.


Proč tomu tak je? Inu, současná cena Kč 389.990,-- bez DPH je stará více než 3 roky. Zhruba v polovině roku 2017 jsme kalkulací došli na tuto cenu a tu jsme doposud nezměnili. Jenomže naši dodavatelé a výrobci součástek už samozřejmě neprodávají za ceny z roku 2017. To způsobuje jednak vývoj ceny surovin (počínaje železem ze kterého je konstrukce AMARU, přes ceny zinku v zinkovně, až po ceny hliníku), ale také starou "dobrou" inflací.


Zásadním důvodem však je rozdíl mezi AMARU z roku 2016 a AMARU z konce letošního roku. Zcela přepracovaný Policový systém 2.0, zkrátil čas sušení o více jak jednu třetinu. Nová chladící jednotka letos ubrala dalších 15% a dostali jsme se na cca 30 hodin času sušení pro 7,5 kg nakládku. Bude to rok a půl, co jsme začali používat víc jak 3,5x výkonnější vývěvy Pfeiffer Vacuum vybavené funkčním odlučovačem olejové mlhy. Vlastní design těsnění komory zlepšil přisávání dveří a hlavně jej lze nasadit jednou rukou. Poslední novinkou pak je nový firmware, který uživateli umožní snadné spuštění dosušení, provedení testů funkčnosti, automatické zavzdušnění komory, uzamknutí obrazovky proti neoprávněnému zásahu. S tím vším je samozřejmě spojený i nějaký ten nový hardware, jako např. další teplotní senzor nebo elektromagnetický ventil, filtrace nasávaného vzduchu, atp.


Dobrá zpráva pro všechny, kteří uvažují nad pořízením vlastního lyofilizátoru je, že vše výše uvedené získají při objednání AMARU do 31. prosince 2020, za cenu z roku 2017, tedy za Kč 389.990,-- bez DPH. Stále platí, že součástí dodávky je balení 20L minerálního oleje, které však už není na rok, nýbrž díky prodlouženým intervalům výměny oleje vydrží rok a půl, až 2 roky.


Od Nového roku se cena mění na Kč 405.550,--, resp. Kč 419.950,-- za nerezovou variantu.


Mimochodem, odběratelé našich newsletterů vědí o zvýšení ceny už téměř 2 měsíce. Pokud chcete také dostávat novinky s předstihem, stačí níže vyplnit jméno a e-mail. ;-)

502 zobrazení
bottom of page