top of page
  • Karel Schmiedberger

Zaškolení nového uživatele lyofilizátoru AMARU


Dvoupatrový lyofilizátor AMARU - úvodní obrazovka videa

Stávající uživatelé to znají, nové to teprve čeká. Zaškolení obsluhy pro práci a provoz lyofilizátoru AMARU je nedílnou součástí dodávky. Ostatně s každým novým uživatelem řešíme jeho plány a představy a radíme, kterak se připravit na příchod nového výrobního stroje. Bylo by tedy divné, čerstvě "narozený" lyofilizátor jenom zabalit do bedny a poslat s přiloženým uživatelským návodem.


Jenomže zaškolení obsluhy je ošemetné v tom, že se snažíme uživateli v poměrně krátkém čase předat velké množství informací. Jako první jsme oddělili tzv. aplikační servis, kdy nastavení parametrů pro každou potravinu řešíme individuálně telefonicky nebo mailem a na místě pouze diskutujeme, na jakých hodnotách začít, aby proces proběhl úspěšně.


Aby tedy obsluha měla více času na vstřebání všech novinek, rozhodli jsme se připravit takový třídílný seriál čítající vše potřebné z úvodního zaškolení. Pravidelní odběratelé našeho newsletteru měli již před koncem roku možnost shlédnout první dva díly a nyní je série kompletní.


Videonávody mají řadu výhod. Jsou dostupné 24/7 a lze se k nim kdykoliv vrátit. Navíc, když se mění obsluha přístroje, stačí novému zaměstnanci poslat odkaz na tento článek a provozovatel má tak jistotu, že se při předávání informací nic podstatného neztratí.


Díl 1. - Úvodní zaškolení

Jde o úplné základy, jako je např. popis jednotlivých částí přístroje. Ačkoliv zprovoznění zajišťujeme my, přidali jsme tuto pasáž do videa také. Třeba pomůže při stěhování lyofilizátoru. Zbylou část videa tvoří popis řídící jednotky a základy ovládání.



Díl 2. - První lyofilizace

Ve druhém dílu jsme prošli jednu klasickou lyofilizaci, tedy celý proces. Prošli jsme přípravou produktu, rozebrali jsme zamrazování v AMARU a naopak v mrazícím boxu a nakonec jsme nevynechali ani procedury potřebné po vyjmutí vysušeného produktu.



Díl 3. - Údržba

Poslední díl je zaměřený na správnou údržbu lyofilizátoru. Od úkonů, které je potřeba provést po každém procesu, až po procedury, které je vhodné zajistit každých 12 měsíců provozu.


118 zobrazení
bottom of page