top of page
  • Karel Schmiedberger

85% vašich zákazníků zajímá původ potravin



Při včerejší cestě do práce jsem zaslechl z rádia informaci, že podle průzkumu se 85% Čechů zajímá o původ potravin při jejich nákupu. Průzkum provedla společnost Nielsen Admosphere, a.s. - celý článek.


To zní jako pozitivní zpráva! Zvláště, když z této skupiny 41% řeší otázku původu potravin u všech nebo téměř u všech produktů. Jsou to už neuvěřitelné 4 roky, co jsem psal článek Je lyofilizované ovoce vždy zdravé ovoce?. Snad se od té doby hodně věcí změnilo, avšak stále by bylo zajímavé vidět takový průzkum zaměřený právě na oblast lyofilizovaných potravin.


Graf rozdělení zákazníků - zajímáte se o zemi původu kupovaných potravin?
Převzato z www.nielsen-admosphere.cz

Podle průzkumu je nejžádanější samozřejmě lokalita Česka, následovaná Německem (37%) a Slovenskem (26%). Asi není moc divu, že na poslední příčce se z našich sousedů skončilo Polsko. Pouze 4% dotázaných tuto zemi uvedlo jako svou preferovanou.


Co je ovšem zásadní pro majitele a zájemce o vlastní lyofilizátor potravin, že rovných 70% dotazovaných je ochotno si za potravinu ze své preferované země připlatit. Ostatně proč by také měla tuzemská potravina (navíc sušená mrazem v Česku, při dodržení lokálních hygienických podmínek) stát stejně, jako produkt sušený v Asii, vypěstovaný v naprosto neznámé zemi za neznámých podmínek?

108 zobrazení
bottom of page