top of page
Karel Schmiedberger

Nerezový lyofilizátor AMARU pro větší gastro provozy


Nerezový lyofilizátor AMARU

Návštěvníci For Gastro & Hotel 2019 měli možnost vidět několik novinek. Kromě policového systému 2.0, který zkracuje dobu sušení až o 1/3, to byl také lyofilizátor AMARU kompletně zahalený v nerezovém kabátku. Pro koho je určený?

Předně se vraťme do doby před cca 2 lety. Dokončovali jsme tehdy první "ostrý" AMARU a tím samozřejmě přišla i řada na debatu o barvě. Pro někoho malichernost, ale barva vlastně definuje produkt. Bagr Caterpillar nekoupíte v jiné, než ve žluté a třeba produkty SONY vždy charakterizovala elegantní černá. Ne, že bychom se řadili k těmto velikánům, ale proč nemít svou osobitou barvu, když už máme osobitý produkt?

Nakonec byla vybrána elegantní červená, která je také označována za perleťový rubín (nicméně protože jsme ryze mužské osazenstvo, tak o ní mluvíme jako o červené). Tu doplňuje dynamická stříbrná a neutrální černá.

Nejde o kdovíjak unikátní kombinaci. Dobrou inspirací nám byly např. vakuové vývěvy Pfeiffer.

Přesto jsme téměř od počátku věděli, že alternativou by mohl být AMARU zakrytý v nerezovém provedení, tedy bez komaxitované barvy. Nerez ocel je považována za hygienický materiál, dobře se čistí (s leštěním už je to horší) a je zpravidla vyžadována v různých gastro provozech. Finálním impulsem pro zkoušku této varianty byl zákazník, který prostě neměl rád jakoukoliv červenou barvu.

Nerezové opláštění však není jediná změna. I tradiční AMARU nově dostává vlastní petlici z leštěného nerezu, která kromě vzhledu napomáhá i přitažení dveří produktové komory. Další užitečnou změnou je madlo dvířek vakuové vývěvy na pravé straně, které usnadňuje otevírání dvířek a díky magnetům také drží dvířka zavřená.

Nerezový lyofilizátor AMARU s novým podstavcem


159 zobrazení
bottom of page