top of page
  • Karel Schmiedberger

Šťastný Nový rok 2024!



Opět odtikávají poslední hodiny a minuty do přelomu roku. Teď si už proto můžeme říct, že nebyl ani nejlepší, ale ani nejhorší, co pamatuji. A s tím by se člověk měl spokojit a přesto nepolevovat v úsilí, aby rok následující byl přeci jenom o něco lepší.


Důležité je se vždy ohlédnout a podívat se, co se za uplynulý rok povedlo, co nikoliv a z toho se poučit. Inu, začněme napřed tím, co se nám nedaří. Určitě bychom měli zlepši práci na nových produktech. Ve vývoji je jeden nový produkt a jeden je už v procesu certifikace státním zkušebním ústavem. I fáze certifikace však nabrala zpoždění. Zde lze aspoň možné mít cíl na dohled a snad už v první polovině roku 2024 bude možné AMARU dezinfikovat nejen od bakterií a virů, ale rovněž také od různých pachů z předchozích lyofilizací.


Z druhé misky vah pak stojí za zmínku rozšíření sítě distributorů. Za letošek se nám podařilo navázat spolupráci s distributory v Dánsku nebo Itálii a já osobně jsem rád, že jde o firmy, které lyofilizaci rozumí, umí svým zákazníkům poskytnout prvotřídní servis i poradenství a nejde tedy jenom o překupníky typu "koupit - prodat - dál neřešit".


Za zmínku jistě také stojí nový 7-policový systém, který překonává i naše očekávání. Z původního nápadu zvýšení kapacity při sušení bylinek se stává zajímavý nástroj, který umožnil v AMARU úspěšně sušit např. 14 kg sýrů a hned po Novém roce máme v plánu test nakládky o hmotnosti 17,5 kg.


Nejvíce vděčný jsme však za Vás - naše zákazníky, čtenáře tohoto blogu, pisatele dotazů i zpráv vyjadřující podporu a ocenění pro naše nadšení dělat lyofilizátory pořádně, vyrábět je zde, uprostřed Evropy a nesklouznout do prostého lepení samolepky na produkt vyrobený někým jiným, kdesi na druhé straně světa.


Děkujeme Vám za rok 2023 a přejeme mnoho úspěchů, ale předně pevné zdraví v roce 2024!

8 zobrazení
bottom of page