top of page
Karel Schmiedberger

To byl 2017... šťastný Nový rok!


Ohňostroj nad městem

Pozvolna utíkají poslední vteřiny roku 2017. Přesně před rokem jsme už měli ověřený koncept malého lyofilizátoru potravin a věděli jsme, že přístroj za statisíce namísto milionů může fungovat a dokonce svým majitelům generovat zisk. Pravda, samotná firma vznikla jenom o pár dní později, ale z dnešního pohledu šlo vlastně o takovou cílovou rovinku.

Nezastírám, že slovo "rovinka" neříká nic o vzdálenosti do cíle. V roce 2017 nás čekalo sestavení prvního komerčního kusu, odladění všech drobností, ale také náročná certifikace v brněnském zkušebním ústavu a samozřejmě vlastní testování o kterém vás informujeme na zdejších stránkách našeho blogu.

Celkem máme za sebou už téměř 60 lyofilizací různých potravin. Vysušili jsme ryby, hovězí maso, bobulovité i exotické ovoce, všelijakou zeleninu a vše jsme občas proložili lyofilizovanou zmrzlinou nebo Pribináčkem.

Řadu z vás jsme osobně navštívili abychom společně prošli možnosti našeho přístroje a vaše očekávání od plánovaného projektu vlastní lyofilizace. Větší počet zájemců naopak navštívil nás na Břevnově. Asi pochopitelně. Vidět AMARU na vlastní oči a vyzkoušet lyofilizaci zamýšleného produktu se vyplatí.

Když se tak ohlížím, mám dobrý pocit z toho, co všechno jsme stihli, ačkoliv všichni tři máme svá stálá zaměstnání. Pravda, to mé a Pavlovo je stále o lyofilizátorech a jistě to je jeden z důvodů, proč se nám podařilo vytvořit AMARU v tak "krátkém" čase.

Naše díky ale patří vám - podnikatelům a živnostníkům, lidem hledající nové cesty a nové možnosti, kteří nechtějí pouze překupovat lyofilizované banány z Asie, ale chtějí lidem (nebo jejich zvířecím miláčkům) nabídnout mrazem sušené potraviny s jasným původem a vlastní invencí.

Přejeme vám tedy hlavně úspěšný vstup do Nového roku 2018, aby vaše podnikatelské záměry co nejméně narážely na byrokratický moloch a aby vaše podnikání jenom rostlo.

Karel, Pavel, Honza a AMARU


57 zobrazení
bottom of page