top of page
  • Karel Schmiedberger

To byl 2017... šťastný Nový rok!


Ohňostroj nad městem

Pozvolna utíkají poslední vteřiny roku 2017. Přesně před rokem jsme už měli ověřený koncept malého lyofilizátoru potravin a věděli jsme, že přístroj za statisíce namísto milionů může fungovat a dokonce svým majitelům generovat zisk. Pravda, samotná firma vznikla jenom o pár dní později, ale z dnešního pohledu šlo vlastně o takovou cílovou rovinku.

Nezastírám, že slovo "rovinka" neříká nic o vzdálenosti do cíle. V roce 2017 nás čekalo sestavení prvního komerčního kusu, odladění všech drobností, ale také náročná certifikace v brněnském zkušebním ústavu a samozřejmě vlastní testování o kterém vás informujeme na zdejších stránkách našeho blogu.

Celkem máme za sebou už téměř 60 lyofilizací různých potravin. Vysušili jsme ryby, hovězí maso, bobulovité i exotické ovoce, všelijakou zeleninu a vše jsme občas proložili lyofilizovanou zmrzlinou nebo Pribináčkem.

Řadu z vás jsme osobně navštívili abychom společně prošli možnosti našeho přístroje a vaše očekávání od plánovaného projektu vlastní lyofilizace. Větší počet zájemců naopak navštívil nás na Břevnově. Asi pochopitelně. Vidět AMARU na vlastní oči a vyzkoušet lyofilizaci zamýšleného produktu se vyplatí.

Když se tak ohlížím, mám dobrý pocit z toho, co všechno jsme stihli, ačkoliv všichni tři máme svá stálá zaměstnání. Pravda, to mé a Pavlovo je stále o lyofilizátorech a jistě to je jeden z důvodů, proč se nám podařilo vytvořit AMARU v tak "krátkém" čase.

Naše díky ale patří vám - podnikatelům a živnostníkům, lidem hledající nové cesty a nové možnosti, kteří nechtějí pouze překupovat lyofilizované banány z Asie, ale chtějí lidem (nebo jejich zvířecím miláčkům) nabídnout mrazem sušené potraviny s jasným původem a vlastní invencí.

Přejeme vám tedy hlavně úspěšný vstup do Nového roku 2018, aby vaše podnikatelské záměry co nejméně narážely na byrokratický moloch a aby vaše podnikání jenom rostlo.

Karel, Pavel, Honza a AMARU


57 zobrazení
bottom of page